You are not logged in.

#1 2021-11-04 03:34:22

smopro
Member
Registered: 2021-11-04
Posts: 6

Build arch32 as Entware analog

Can i build packages with /opt root as it is in Entware? I want use arch32 parallel with android on my tablet with intel atom z2560, but i can't install as usual, because dell don't take unlock bootloader

Offline

#2 2021-11-04 06:58:17

abaumann
Administrator
From: Zurich
Registered: 2019-11-14
Posts: 810
Website

Re: Build arch32 as Entware analog

Yes, you can, but you have to take every single PKGBUILD and change the configure what'not'parameters to relocate the software.
There was an idea of installing into '/opt/arch32' (by Xyne?) some time ago (AUR arch32-light). Maybe that might also be an idea..

Offline

#3 2021-11-04 12:09:42

smopro
Member
Registered: 2021-11-04
Posts: 6

Re: Build arch32 as Entware analog

I want use software directly, without chroot - entware not chroot, just add in PATH. How to build all packages automatically (with my patches)? ASP32 want name of each package etc.

Offline

#4 2021-11-04 15:54:00

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 1,179

Re: Build arch32 as Entware analog

You'll probably need to set LD_LIBRARY_PATH and maybe XDG_DATA_DIRS too but that shouldn't be a bind.  As abumann says you can probably achieve this by editing the PKGBUILD and making the package.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

#5 2021-11-04 21:13:53

smopro
Member
Registered: 2021-11-04
Posts: 6

Re: Build arch32 as Entware analog

I think i will need rebuild from sources all packages to change root prefix and some configs

Offline

#6 2021-11-05 06:19:00

deep42thought
Administrator
From: Jena, Germany
Registered: 2017-06-17
Posts: 615

Re: Build arch32 as Entware analog

pacman also has the --root option - maybe this one does, what you're looking for?

Offline

#7 2021-11-05 07:04:24

smopro
Member
Registered: 2021-11-04
Posts: 6

Re: Build arch32 as Entware analog

Nope - as i understand, this option for bootstrap new instalation for pc or chroot, this option used by pacstrap. Now a use asp32 for export base packages and it's dependencies PKGBUILD's, edit pkgbuild for changing root from / to /opt and will makepkg -d all packages after editing.

Offline

#8 2021-11-05 07:18:18

smopro
Member
Registered: 2021-11-04
Posts: 6

Re: Build arch32 as Entware analog

What a hell??

 cd . && /bin/sh /mnt/build/arch32/coreutils/src/coreutils-9.0/build-aux/missing automake-1.16 --gnu Makefile
configure.ac:38: error: version mismatch.  This is Automake 1.16.5,
configure.ac:38: but the definition used by this AM_INIT_AUTOMAKE
configure.ac:38: comes from Automake 1.16.4.  You should recreate
configure.ac:38: aclocal.m4 with aclocal and run automake again.
WARNING: 'automake-1.16' is probably too old. 
pacman -Qs automake
local/automake 1.16.5-1 (base-devel)
    A GNU tool for automatically creating 

Offline

#9 2021-11-05 07:27:56

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 1,179

Re: Build arch32 as Entware analog

You need to re-run configure on that project perhaps?

Meanwhile, I suspect deep42thought's idea is worth investigating.  Ignore what use case the option is designed for, consider instead what the option does and if that fits your use case.  I suspect it might.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

#10 2021-11-05 08:37:16

smopro
Member
Registered: 2021-11-04
Posts: 6

Re: Build arch32 as Entware analog

makepkg w\o --noextract always clean build dir and compile from sources

Offline

Board footer

Powered by FluxBB