You are not logged in.

#26 2018-10-13 18:53:07

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 349

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

That's apparently branded as a Core Duo chip.  I thought all of the Core era chips supported 64-bit, but the ark page suggests 'intel64: No' indeed.

Ah, despite the 'Core' in the name it's actually an enhanced Pentium microarchitecure, and chronologically the one before the actual Core microarchitecture chips, it you ignore the whole netburst disaster.  Funny old Intel.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

#27 2018-10-14 07:40:08

tommi
Member
Registered: 2018-08-25
Posts: 14

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

two systems:

1. Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     T5450  @ 1.66GHz
2. Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.93GHz

Offline

#28 2018-10-14 18:01:54

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 349

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

That Core2 chip should be capable of running the mainline ArchLinux 64 by the way, but thanks for testing arch32 on it.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

#29 2018-10-15 10:42:47

tommi
Member
Registered: 2018-08-25
Posts: 14

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

this is correct. on the 1. sytem ArchLinux 64 runs on another partition.

Offline

#30 2018-11-22 08:17:48

Framerius
Member
From: Czech Republic
Registered: 2018-08-29
Posts: 8

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

Dell Latitude D620:
Genuine Intel(R) CPU           T2300  @ 1.66GHz

Offline

#31 2018-11-22 16:50:26

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 349

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

Interesting, I think that's a new one.  We've got someone using a T2500 above which is another 2006 chip, and probably has the same flags, but numerically at least it's a new one on me.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

#32 2018-11-24 06:46:16

boki
Member
Registered: 2018-11-24
Posts: 1

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

Asus EeePC S101:

> grep 'model name' /proc/cpuinfo
model name	: Intel(R) Atom(TM) CPU N270   @ 1.60GHz
model name	: Intel(R) Atom(TM) CPU N270   @ 1.60GHz

Offline

#33 2018-11-26 11:48:56

esuhl
Member
Registered: 2018-09-07
Posts: 1

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

Asus EEE 901:

model name	: Intel(R) Atom(TM) CPU N270   @ 1.60GHz

Offline

#34 2018-11-30 09:52:16

SuperPrower
Member
Registered: 2018-09-13
Posts: 4

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

I use ArchLinux32 on IBM ThinkPad X41t (Tablet). Works great so far, for the most part - fingerprint scanner, pen input.

Intel Pentium M LV (758) @ 1.50GHz

Offline

#35 2019-01-16 03:58:11

renodr
Member
Registered: 2019-01-16
Posts: 1

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

model name      : Genuine Intel(R) CPU           T2500  @ 2.00GHz

Running this on a Dell Latitude D820.

Offline

#36 2019-01-22 18:01:11

anselm
Member
Registered: 2017-11-21
Posts: 43

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

model name    : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
model name    : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz

Hyperthread, Intel D865PERL Mobo

Offline

#37 2019-01-22 18:50:36

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 349

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

I think almost all (if not all) pentium 4's support x64.  If that's the case and you already knew that, thanks very much adding another machine to the community.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

#38 2019-01-23 15:28:12

andreas_baumann
Administrator
From: Zurich, Switzerland
Registered: 2017-08-10
Posts: 700
Website

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

Actually, https://ark.intel.com/ has a list of all CPUs and whether they are 64-bit, have SSExxx, etc.

Offline

#39 2019-01-23 17:37:25

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 349

Re: Survey: On what cpu do you (want to) use archlinux32?

It does, but forgive me if I'm wrong, but there's no processor number there in the CPU stat.  Makes it harder to search on the intel site and get past all of the stuff they're actually trying to sell you.

Reading from wikipedia, apparently all of the Williamette (180nm) chips were 32 bit; x64 came in with the prescott (90nm) netburst pentiums, although it was disabled at first.  Well, you learn something new every day; most pentium 4's you see in the wild these days do support x64, but the feature isn't universal.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB