You are not logged in.

#1 2021-02-12 08:19:06

arch322yes
Member
Registered: 2020-02-22
Posts: 68

[solved] archbang32 use the archlinux32 repository

Offline

#2 2021-02-12 08:38:09

abaumann
Administrator
From: Zurich
Registered: 2019-11-14
Posts: 359
Website

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

Archbang, yes. MrGreen is pretty much alone.
That said, Archlinux32 is currently a "two man show". :-)
We have help from the Parabola people too, but those are not more dealing with i686.
That's it.

Offline

#3 2021-02-12 09:17:16

arch322yes
Member
Registered: 2020-02-22
Posts: 68

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

the archbang32 installer doesn't, frozen.

Offline

#4 2021-02-12 14:32:56

abaumann
Administrator
From: Zurich
Registered: 2019-11-14
Posts: 359
Website

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

When I start zen-install in the shell, I see that zenity (sort of a GUI-dialog for menus) is missing on the ISO.

Did you check out this here https://archbang.org/2021/01/02/zen-installer-fail/ ? You have to remove the
part of the script which tries to fetch an optimal /etc/pacman.d/mirrorlist.

The I simply copied a mirrorlist from Archlinux32 to /etc/pacman.d/mirrorlist.

Zenity is already linked against icu68, so you have first to install icu and icu67 (in one invocation of pacman!):

pacman -Sy icu icu67

Then I was able to start the zen installer.

The installation didn't produce a bootable image, maube something went wrong with grub2-install?
Also the installed partition looked kinda empty..

Offline

#5 2021-05-09 15:29:18

Mr Green
Member
Registered: 2017-11-11
Posts: 36

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

Sorry I should not bump old posts but figure I would clear up a couple of points.

ArchBang32 no longer ships with Zen installer, this was more down to issues getting scripts to load and run.

I made mistake in an earlier version of iso build where I forgot to add archlinux32 keys.(my bad)

Know that spin offs are not well liked, had some users want a 32bit version. Iso is certainly no where near as popular as ArchBang 64bit.

Sorry for the noise ;-)

Offline

#6 2021-05-09 18:25:22

abaumann
Administrator
From: Zurich
Registered: 2019-11-14
Posts: 359
Website

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

No, problem, we don't have the necro-bump rule here in place. :-)

I was just testing Archbang 32 out of curiosity and reported some (then current) issues.

"Not well liked", not as such, why? We just don't have enough hands also to fix bugs for them, that's all.. :-)

Offline

#7 2021-05-12 21:05:18

Mr Green
Member
Registered: 2017-11-11
Posts: 36

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

Given I am the only one in ArchBang currently I could never manage a forum as well. No bugs in Archlinux32, only features,,,

Anyway keep up the good work ;-)

Offline

#8 2021-05-12 21:49:27

levi
Moderator
From: Yorkshire, UK
Registered: 2018-06-16
Posts: 952

Re: [solved] archbang32 use the archlinux32 repository

Yeah, I guess fluxBB has provided much of the heavy lifting here, allowing those who are invested in the project time to set up compile chains and such esoteric stuff.  No experience as an admin here in that, but it seems to be doing the work so far, in before any hack happens.


Architecture: pentium4, Testing repos: Yes, Hardware: EeePC 901+2GB RAM+OS half on the SD card.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB